Home page - Gelukwensen - vrienden

Bruiloftsverjaardagswensen voor vrienden

Als je in je vriendenkring veel getrouwde koppels hebt, is het attent om op de datum van hun trouwdag even iets van je te laten horen. Dat hoeft niet ieder jaar; gewoonlijk vieren stellen hun trouwdag vaak met een knusse avond voor twee. Maar wanneer een vriendenstel 10 jaar getrouwd is, of 20, 25 of een ander rond getal, is dat zeker een reden om ze te feliciteren, of ze het nu rondbazuinen of niet.

Op welke manier je dat wilt doen, hangt er natuurlijk vanaf wat voor mensen jouw vrienden zijn en of ze hun huwelijksjubileum zelf wel of niet groot willen vieren. Houdt dit paar van uitbundig en feestelijk, dan worden ze waarschijnlijk blij van een vrolijk gedicht met een vette knipoog. Een meer ingetogen koppel doe je meer plezier met een mooie, poëtische tekst. Zijn het types die alles altijd nét wat anders doen dan anderen, dan moet je het zoeken in originaliteit. Kén je een stel dat je wilt feliciteren niet zo erg goed, hou het dan bij een wat formele tekst waar je je geen buil aan kunt vallen.

Zoek een mooie kaart of misschien een eigen foto van een moment dat voor het jubilerende paar betekenis heeft, daar kun je je eigen tekst op zetten. Heb je een mooi handschrift? Doe het dan met de hand, om er een heel eigen stempel op te drukken. Je vrienden zullen daaraan kunnen zien dat je er echt aandacht aan besteed hebt. In plaats van een kaart kun je ook een mooi, stevig vel papier nemen waar je bijvoorbeeld de randen van versiert met gestempelde of getekende motieven.

Welk gevoel je ook wilt uitdragen en wat voor soort tekst je ook zoekt, op deze pagina kun je voorbeelden en tips vinden waar je inspiratie uit kunt putten. Vind je tussen de voorbeelden nét niet precies de passende spreuk of het passende gedicht, dan kun je soms door enkele woorden aan te passen of toe te voegen wél de ideale tekst maken. De teksten die je hier vindt, zijn geen standaardzinnetjes die je overal op internet terugziet; ze zijn uniek, want speciaal voor deze website geschreven.

Ideeën voor prachtige felicitatie teksten voor vrienden?

Jullie zijn een zilveren paar, en dat al 25 jaar.
Vandaag is een bijzondere dag, met een traantje en een lach.
Alles is mooi versierd, want jullie worden gevierd!
Van harte gefeliciteerd!

Jullie ... huwelijksverjaardag! Dat is een hoogtepunt dat jullie van harte is gegund. Wie vieren dit met jullie twee en alle vrienden vieren met jullie mee.

Huwelijk is in goede en kwade dagen, elkaar altijd blijven behagen. Jullie zijn twee heel gelukkige mensen en wij sturen vandaag deze oprechte wensen: Proficiat met jullie huwelijksverjaardag!

We waren erbij .... jaar geleden, toen jullie mekaar het jawoord gaven.
Een mooie herinnering.
Ook vandaag vieren we feest, omdat jullie altijd samen gelukkig zijn geweest.
Fijne huwelijksverjaardag voor fijne vrienden!
Van harte gefeliciteerd en maak er een mooie dag van.

Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Wat heerlijk om jullie zo gelukkig te zien met zijn tweeën, omringd door iedereen die van jullie houdt. Dat vandaag maar de start mag zijn van een heel lang en gelukkig leven samen!

Je weet dat je, wanneer je met elkaar getrouwd bent, dat je alle vrienden er gratis bij krijgt? We zeggen allemaal ‘ja’ tegen jullie huwelijk en hopen dat we veel mooie momenten met jullie samen mogen gaan beleven.

Vandaag wensen we jullie veel plezier
en vooral veel zonnestralen
het is toch een prachtig gegeven
om zoveel jaren te behalen
we wensen jullie nog veel meer geluk
dan kan jullie trouwdag hopelijk helemaal niet meer stuk!

Zoals jullie wel van ons weten
zijn wij niet zo goed met tactische kreten
ware het niet dat wij toch presteren
jullie bij deze van harte te feliciteren
geniet maar van jullie jubileum en elkaar
dan oefenen wij nog voor volgend jaar!

Van ons dit jaar een kaart,
een andere keer misschien een taart
vandaag is het in elk geval groot feest
binnenkort komen we wel weer voorbij
en dansen we weer even zij aan zij
om te horen hoe jullie jubileum is geweest!

Van harte gefeliciteerd!

Wat wensen wij jullie een mooie dag
met een zoen, een knuffel en een lach
vooral ook veel zon en niet teveel regen
laat jullie liefde alle zorgen wegvegen
zoals alle jaren dat jullie dit al doen
rest van mij nog een hele dikke zoen!

Hartelijk gefeliciteerd met jullie jubileum!